Shopping

Tips på shopping i Stockholm

Stockholm kan i sin egenskap av huvudstad naturligtvis ståta med otaliga butiker av alla de sorter, men stadens storlek kan lätt avskräcka nya besökare som kommer från mindre orter. För att hinna med så mycket shopping som möjligt är kanske det lättaste att dra nytta av tunnelbanetåg och bussar istället för att virra runt med bil längs enkelriktade smågator, särskilt för någon som inte är bekant med staden. För dig som känner dig lätt överväldigad av alla valmöjligheter följer nedan några små tips på ställen att börja din shoppingtur på.

Om du har många objekt av olika art som behöver inhandlas är kanske det mest praktiska att gå in på något av Stockholms klassiska varuhus: NK och PUB. shopping i stockholmNK ligger på Hamngatan i Östermalm, medan PUB har sina lokaler vid Hötorget på Norrmalm. Här finns det mesta som du kan behöva, och förmodligen en hel del som du inte behöver men likväl vill ha i din ägo, men som med så många andra butiker i Stockholm är priserna emellertid förhållandevis höga om man jämför med de i resten av landet. Drottninggatan är annars en lång gata kantad med välkända butiker.

Är du ute efter vintagekläder finns det en uppsjö av affärer att välja emellan, men Beyond Retro är alltid ett givet stopp. Tänk på att när det kommer till vintagekläder så kan en kedjas olika butiker ha vitt skilda sortiment, så om du har tid kan det vara värt att besöka alla tre av Beyond Retros Stockholmsbutiker, vilka ligger på Brännkyrkagatan, Åsögatan respektive Drottninggatan. Myrorna är faktiskt inte heller att underskatta i sammanhanget; även fast kvaliteten kan variera kraftigt hos de olika butikerna beroende på tidpunkt så finns det ofta något guldkorn undangömt i någon vrå. Myrorna finns på många håll i Stockholm, bland annat på Kungsholmen, på Södermalm och i Vasastan.

Om du har en svältande plånbok och främst har planerat att ägna dig åt fönstershopping finns det inget mysigare än att strosa runt i Gamla stan. Här finns en mängd små butiker som trängs längs vandringsstråket, bland annat en belysnings- och inredningsaffär med det något vaga namnet Affären. I övrigt går det att hitta allt från smycken och hattar till leksaker och barnkläder här, trots den relativa avsaknaden av stora butikskedjor, vilket kan upplevas som en lättnad för somliga.